Počeli zemljani radovi i priprema terena za izgradnju ritejl parka “Nova”

U selu Stublenica počeli su zemljani radovi i priprema terena za izgradnju prvog tržnog centra u ubskoj opštini, Retail parka “Nova”. Pozicioniran je na magistralnoj saobraćajnici koja Ub povezuje sa petljom novog autoputa “Miloš Veliki” i zauzimaće povšinu od oko 11.000 m2, piše sajt kolubarske.rs.

Za iskope, nasipanje i kompletnu pripremu temelja za zgrade, hale, kuće pozovite Family Investment MV na 065 98 98 979.

Prema najavama investitora Marka Grujičića iz Rume, u ovom modernom prodajnom kompleksu biće zastupljeni domaći i internacionalni brendovi, koji će svoju ponudu predstaviti u 25 lokala. Pored prodajnog prostora, imaće i restoran, dečju igraonicu, 250 mesta za parkiranje i perionicu za vozila. Objekat će, kako se navodi, u potpunosti biti usklađen sa Zelenom agendom Vlade Srbije i jedan od prvih energetski samoodržavih parkova u državi, pošto je predviđena i izgradnja solarne elektrane snage 1 MW, a u kompleksu će biti postavljeni i specijalni punjači za električne automobile.

Očekivani završetak radova je u septembru ili oktobru, kada je planirano i otvaranje tržnog centra u Stublenici, pod čijim će krovom posao naći između 200 i 250 radnika sa teritorije ubske i okolnih opština. Vrednost projekta procenjena je na 9,5 mil EUR.

Retail park “Nova” ponudiće razne sadržaje po kojima Ub neće zaostajati za mnogo većim gradovima i njegovom izgradnjom “značajno će biti podignut kvalitet života i usluga žitelja opštine”, ocenio je investitor Marko Grujičić na radnom sastanku sa predstavnicima ubske opštine, na kojem je održana pezentacija tržnog centra u Stublenici.

– Na ovom prostoru planiramo i održavanje raznih manifestacija i koncertnih dešavanja – rekao je Grujičić.

Predsednik opštine Ub Darko Glišić naglasio je da je posebno značajno to što će investicija doneti značajan broj novih radnih mesta.

– Ako imamo ljude koji su spremni da kod nas ulože blizu 10 mil EUR, to znači da su prepoznali perspektivu naše opštine i da se naše ekonomske prilike razvijaju u dobrom smeru. Ono što je takođe važno jeste da se park gradi blizu Uba, tako da naši građani za dobar šoping neće više morati da idu u Beograd, Šabac ili Valjevo, već će poznate trgovačke brendove moći da nađu na samo par kilometara od svojih kuća – rekao Glišić.