Za dve godine 8.000 stanova za snage bezbednosti

Izgradnja jeftinih stanova za pripadnike snaga bezbednosti počeće krajem januara u Vranju i Nišu, najavila je potpredsednica vlade i ministarka građevine Zorana Mihajlović. Kako je istakla, u naredne dve godine gradiće se oko 8.000. stanova. 

“Lokacije u Nišu i Vranju imaju građevinsku dozvolu i potpisan je ugovor sa izvođačima, koji već pregledaju teren. Očekujemo da krajem januara imamo postavljanje kamena temeljca i u Nišu i u Vranju”, navela je ministarka.
Dodala je da će stanovi u ta dva grada biti završeni u roku od 12 meseci od trenutka postavljanja kamena temeljca. Istovremeno se, kako kaže, završava tehnička dokumentacija za druge gradove, koja će biti gotova do kraja januara.
Mihajlovićeva je rekla da će u narednih nekoliko meseci biti raspisani javni pozivi za izbor izvođača radova i u drugim gradovima.

Ministarstvo građevinarstva izdalo je građevinske dozvole za izgradnju u Vranju 186 jeftinih stanova u četiri zgrade i 190 stanova u Nišu u dve zgrade.

Naglasila je da će 80% opreme i građevinskog materijala za taj projekat biti domaće proizvodnje, što će pozitivno uticati na građevinsku industriju.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *