Zemljani radovi na obilaznici oko Zrenjanina

Na obilaznici oko Zrenjanina, shodno utvrđenoj i dogovorenoj dinamici, trenutno se izvode radovi na izgradnji kružne raskrsnice obilaznog puta sa državnim putem IB reda broj 12 kojim su obuhvaćeni zemljani radovi i radovi na gornjem stroju, rekli su za Dnevnik iz JP Putevi Srbije.
Dakle, među zemljanim radovima su: iskop zemlje, obrada podtla, izrada nasipa od peska, uređenje posteljice i radovi na gornjem stroju; ugrađivanje drobljenog kamenog agregata.
Kako je rečeno, u toku je i nabavka opreme za javno osvetljenje kružne raskrsice, a obavljaju se i radovi na polaganju cevi za kablove. Na mostu preko Begeja, koji se nalazi na trasi buduće obilaznice, betonira se pešačka staza i montira ograda.
 Rok za završetak ovih radova je uslovljen prethodnim završetkom radova na izmeštanju dalekovoda na potezu od oko 400 metara. Nakon toga će otpočeti radovi na kružnoj raskrsnici broj šest i priključku. Sve aktivnosti oko izmeštanja mreže dalekovoda su u nadležnosti Grada Zrenjanina – napominju u JP Putevi Srbije.

Foto: Pixabay.com