Plan detaljne regulacije Bloka 20 na javnom uvidu

Plan detaljne regulacije za deo novobeogradskog Bloka 20, na kome Delta Holding namerava da zida oblakoder i poslovni hotel, nalazi se na javnom uvidu.
Kompanija Delta Holding, naručilac izrade ovog plana, pre osam godina je na ovom placu od 2,6 hektara u Ulici Milentija Popovića planirala gradnju objekta Delta tower od 36 spratova i 144 metra visine, piše portal Ekapija.
Ova lokacija, navodi se u planu, nalazi se u jugozapadnom delu bloka 20 na Novom Beogradu i u susedstvu su joj poslovni sadržaji reprezentativnog karaktera, kao što su Sava Centar, hotel Crowne Plaza, Genex apartmani, Savograd, hotel Hyatt.
Poslovni sadržaji duž ulice Milentija Popovića se završavaju najznačajnijim reperom u okruženju – kulom Poslovni centar Ušće u bloku 16, visine 110m.
U planu se navodi i da je za ovu lokaciju, takozvanog mešovitog gradskog centra, određena maksimalna visina venca objekta do 44,2 metra, odnosno spratnost do najviše P+12+Pk/Ps.
U smislu planiranih kapaciteta, planirana je izgradnja oko 100.000 kvadratnih metara BRGP (bruto razvijene građevinske parcele). To bi značilo da bi se BRGP, sa 17.000 kvadrata u trenutno izgrađenim objekatima, na tom prostoru povećao za dodatnih 80.000 m2 na ukupno 97.000 kvadrata.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *