Cena novogradnje u Beogradu porasla 25% u odnosu na 2013.

Kvadratni metar stana u novogradnji u Beogradu skuplji je za oko 25% nego 2013, a ova godina predstavlja bum za tržište nekretnina po velikom broju izdatih građevinskih dozvola i izgrađenih stanova, kao i po njihovoj prodaji, kažu u firmama koje se bave nekretninama, a prenosi anjug.

Prosečna cena kvadrata stana u novogradnji u Beogradu je, u zavisnosti od lokacije, bila između 1.500 i 1.900 EUR, a sada se kreće od 1.700 i 1.800 do 2.200 EUR po kvadratu, kaže direktor firme West Properties Vladimir Popović.

Popović je za Tanjug rekao da se procenjuje da je u prvih osam meseci ove godine na tržištu nekretnina izvršeno oko 1,6 milijardi evra transakcija.

Ocenjuje da je to velika suma koja pruža sigurnost i potencijal za razvoj u budućem periodu.

Tatjana Vesnić iz Konstruktor konsaltinga je rekla da je tržište nekretnina u Srbiji u sve boljem stanju, posebno poslednjih godina i to iz nekoliko razloga.

– To su prvenstveno sve veće i veće strane investicije, samim tim se obim poslovanja povećava kada je u pitanja izgradnja fabrika, a ukoliko pričamo o stambenim objektima i tu je bolje stanje takođe zbog stranih investicija – kaže Vesnić za Tanjug.

Što se kupaca stanova tiče, dodaje, i tu je bolja situacija zbog povoljnijih stambenih kredita, te navodi da ima osnova za optimizam kada je reč o daljem razvoju tržišta nekretnina.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *