Moderne betonske kuće iz Banja Luke

Modul Houses je novi sistem poluprefabrikovane gradnje porodičnih kuća koji omogućava veći komfor stanovanja. Takvu gradnju od betonskih elemenata razvili su i osmislili stručnjaci banjalučke firme Grad Projekt Studio. Radi se o moderno dizajniranim individualnim ili dvoporodičnim stambenim objektima.
Suština koncepta Modul Houses je u modularnosti elemenata čijim se različitim slaganjem dobijaju različiti “modeli” i različite strukture stambenih jedinica. U početnoj ponudi je 12 prizemnih i 6 spratnih objekata različitih struktura i organizacije prostora, ali je moguće napraviti i objekat u potpunosti prilagođen potrebama i želji kupca.

Kako za portal eKapija objašnjavaju iz Grad Projekt Studia, glavne prednosti ovakvog načina gradnje su brzina, fleksibilnost prostora, moderan i prepoznatljiv dizajn i pristupačna cena. Sistem takođe pruža jednostavne mogućnosti za dogradnju određenih delova objekata u skladu sa potrebama korisnika, kao i mogućnost fazne izgradnje.

U Grad Projekt Studiu kažu da je ovaj koncept nije inovativan samo u smislu gradnje, već i u načinu finansiranja, odnosno mogućnosti kupovine kuće na kredit što se sprovodi u Bosni i Hercegovini, a predstavnici kompanije očekuju da bi uskoro poslovni model mogli da prenesu i u Srbiju te da bi on mogao da zaživi naredne godine.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *