Uređenje lokalnog puta u Staroj Pazovi vredno 950 miliona dinara – Konkurs u novembru

Deo lokalnog puta od Starih Banovaca prema obližnjoj šljunkari, koji je bio oštećen i usled pojačanog saobraćaja u lošem stanju, uskoro će biti kompletno rekonstruisan. Pripremni i zemljani radovi su počeli ovih dana, a deo su projekta uređenja putnog pravca Stari Banovci – Belegiš.

Uređenje svih lokalnih puteva je prioritet u ovoj i narednoj godini, izjavio je predsednik Opštine Stara Pazova, Đorđe Radinović i najavio još jedan veliki projekat, rekonstrukciju puta od Starih Banovaca do Krnješevaca.
– Od Starih Banovaca prema Novoj Pazovi, put koji je zbog velike frekventnosti saobraćaja kroz Industrijsku zonu u veoma lošem stanju, radiće se kompletno. Projekat je trenutno na odobrenju od strane Vlade, a nakon odobrenja projekat će biti realizovan po principu javno-privatnog partnerstva po delovima, na primer od Putnika u Staroj Pazovi ka Vojki i od ulaska u Novu Pazovu (dva alternativna nova ulaska u Novu Pazovu). Vrednost investicije procenjena je na oko 950 miliona dinara, tačan iznos će biti poznat kada se raspiše konkurs – rekao je Radinović, prenosi sajt Opštine.
Raspisivanje konkursa se očekuje od polovine novembra meseca ove godine. Već sledeće godine se predviđa kopletno uređenje puteva u Podunavlju, od kojih su neki već uređeni, a neki će biti spojeni sa Opštinom Inđija, konkretnije od isključenja sa autoputa E-75 kod Novih Banovaca do uključenja kod Krčedina
– Radićemo sve ono što nije urađeno u tom delu opštine. Nakon rekonstrukcija pomenutih puteva, naša opština bila bi potpuno uređena što se tiče lokalne putne infrastrukture – dodao je Radinović i istakao da su ovo sve obimni poslovi, jer se ne radi o samo presvlačenju asfalta puteva, već o kompletnoj rekonstrukciji, zbog čega će radovi trajati duže.
Svi projekti se uglavnom realizuju u saradnji sa republičkim organima. Nakon što je, pre nekoliko godina, asfaltirano više od 45 km ulica po naseljima opštine, sadašnji radovi na lokalnim putevima predstavljaju još obimniji i kompleksniji infrastrukturni projekat, zaključuje se.

Izvor: Ekapija