Uskoro početak gradnje nova dva mosta u Beogradu

Od sedam mostova, koliko je planirano da se izgradi u Beogradu do 2030. godine, do kraja ove ili početkom sledeće godine gradićemo dva nova mosta – novi savski most i most kod Ade Huje, najavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić, prenosi Ekapija.„Novi Savski most zameniće stari i imaće četiri saobraćajne trake i dve trake za tramvaje, dakle ukupno šest umesto sadašnje dve. Pored toga imaće biciklističke staze i široke trotoare“, rekao je on gostujući u jutarnjem programu TV Happy i dodao da će izgradnja ovog mosta rasteretiti Brankov most i Gazelu, a njegovom korišćenju će doprineti izgradnja Gradskog tunela, koji će počinjati kod Ekonomskog fakulteta, ispod Lomine ulice, a završavati u Bulevaru despota Stefana skoro kod Pančevačkog mosta.

Izgradnja ovog tunela će smanjiti saobraćaj u centru grada za oko 12% i bitno uticati na smanjenje zagađenja.

„Istovremeno nas čekaju radovi sa novobeogradske strane, odnosno proširenje Zemunskog puta u ulicu sa četiri trake i izgradnja tri kružna toka na svim raskrsnicama oko TC Ušće“, rekao je Vesić.

Vesić je rekao da očekuje potpisivanje ugovora za izgradnju još jednog mosta, na Dunavu kod Ade Huje.

„Kada taj most bude završen, on će biti deo naše unutrašnje obilaznice koja bulevarima sa četiri trake povezuje most na Adi i most kod Ade Huje, a omogućiće da se konačno rekonstruiše Pančevački most“, rekao je Vesić, prenosi Beoinfo.

Izvor: Pixabay.com