Saniranje atarskih puteva

Saniranje atarskih puteva u prokupačkim selima Končić, Prekopuce, Zdravinje, kao i popravka mostova u selima Gornja i Donja Bresnica, Bresničić i Krnji Grad samo su neki od radova koje je Vojska Srbije uradila kako bi sanirala nastalu štetu nakon poplava koje su zadesile Toplički okrug, kada se 21. jula izlila reka Toplica, ali i veliki broj bujičnih potoka i pritoka, pišu Južne vesti.

Procenjena šteta na teritoriji Prokuplja je veća od 23 miliona dinara, a posebno su oštećeni seoski putevi, pa se mehanizacija Vojske uključila u saniranje štete, kako bi se meštanima ugroženih sela omogućilo nesmetano kretanje, kao i rad u polju.

Trenutno je mehanizacijaตาราง คะแนน พรีเมียร์ ลีก Vojske angažovana na saniranju puta u selu Končić, gde je Zdravinjska reka nanela ogromnu štetu i oštećenje na putevima ka selima Prekopuce i Zdravinje. Već je popravljeno oko 1.000 metara puta na deonici Donja Bresnica – Krnji Grad, a na toj deonici je postavljen i most „bejli“ kojim su inženjerci Treće brigade kopnene vojske premostili Bresničku reku i meštanima ovog kraja omogućili vezu ka Prokuplju – rekli su u Gradskoj upravi Prokuplja.

Kažu i da je u susednoj Gornjoj Bresnici saniran put u dužini od preko 300 metara i da će Vojska nastaviti radove na ostalim oštećenim deonicama, dok se kompletna infrastruktura ne popravi.

Osim Prokuplja, Vojska Srbije je angažovana i na teritoriji opštine Blace gde se šteta od junskih poplava procenjuje na oko million evra i u tom kraju Vojska radi sanaciju lokalnih putnih pravaca.