Nastavak uređenja atarskih puteva i pojačan nadzor

Opština Ruma i ove godine planira da zajedno sa višim nivoima vlasti finansira novi projekat uređenja mreže atarskih puteva, jer je atarski put za zemljoradnika put do hleba što dovoljno govori o važnosti projekta.

Za uređenje atarskih puteva pozivite firmu Family Investment MV – 065-98-98 – 979. Garancija kvaliteta i trajnosti.

Podsetimo, tokom 2022. godine Opština Ruma je u saradnji sa Vladom AP Vojvodine, uložila 36,5 miliona dinara u uređenje i sanaciju mreže atarskih puteva. Projektom uređenja je bilo obuhvaćeno šest katastarskih opština: Grabovci, Klenak, Stejanovci, Platičevo, Hrtkovci i Ruma.

Uređenje atarskih puteva urađeno je sistemom cementne stabilizacije, što je jedan od najboljih metoda, a Vlada AP Vojvodine sa 18,5 miliona dinara je podržala opštinski projekat revitalizacije mreže atarskih puteva.

Cilj rumske lokalne samouprave je da konstantnim ulaganjima revitalizuje kompletnu mrežu atarskih puteva na teritoriji naše opštine. Zato je odlučeno da se pri obnovi atarskih puteva koristi unapređena tehnologija cementne stabilizacije kako bi putevi bili kvalitetniji i dugotrajniji, a sam prilaz oranicama lakši i bezbedniji.

Ipak, sav trud je uzaludan, ukoliko se nesavesnim radnjama ugrozi obnovljena mreža atarskih puteva, kao što je to neretko slučaj.

Opština Ruma je stoga uvela pojačan nadzor i inspekcijsku kontrolu zaoravanja atarskih puteva.

Odlukom o kategorizaciji opštinskih puteva i ulica na teritoriji opštine Ruma predviđene su novčane kazne za pravna (200.000 dinara) i fizička lica (10.000 dinara) koja svojim činjenjem ugrožavaju stabilnost javnog puta i obezbeđivanje uslova za nesmetano odvijanje saobraćaja.

Kako bi se izbegla kaznena politika Opština Ruma upućuje apel građanima da čuvaju atarske puteve, jer je to u interesu cele zajednice.